Máté

Van egy baráti kör, régi jó barátok vagyunk 15 – 20 éve.

Egy helyen dolgoztunk, barátok lettünk, együtt kezdtünk el focizni egy kispályás bajnokságban, 23 srác. Az évek során másfelé vezetett az utunk, már csak néhányan dolgozunk a cégnél, a többiek máshol építgetik az életüket, de a barátság és a foci megmaradt: a P&G Old Boys.

Csaba Asztalos barátunknak köszönhetően, minden évben, tavasszal, összegyűlünk Szegeden, ahol focizunk egyet, beszélgetünk, örülünk egymásnak immáron 14 éve. Az első évekre jellemző szilaj mulatozások az esztendők során a gyerekek fényképeinek nézegetésévé szelídült, persze egy-egy sör is lecsúszik 🍺 „SZEGED” általában úgy szokott véget érni, hogy már alig várjuk a következőt 🙂

Barátok.

Ezek a fiúk az elejétől velem, velünk voltak … Akkor is, mikor 7 éve egy kislány életéért küzdöttünk … Egytől egyig összezártak. Mellettünk, voltak, számíthattam rájuk, segítettek mindvégig. A barátság valami szépséges dologgá nemesedett.

És ez máig nem változott.

Néhány hónapja az egyik barátunk – László Szilvágyi – egy másik barátunk – Akos Nemeth – korábbi példáját tovább gondolva javasolta, hogy ha már ott vagyunk közösen Szegeden, tegyünk még valamit, valami igazán szépet, valami jót, tegyünk hozzá a világhoz!

Segítsünk annak, akinek segítségre van szüksége!

A 8 éves, zsombói Mátéra jóbarátunk, Gyaraki Zsuzsa, az alapítvány szegedi nagykövete 🙂 hívta fel a figyelmünket.

A Kis Harcosnak MDS (mielodiszpláziás szindróma) betegsége van, ami gyakorlatilag olyan betegségek csoportja, melyeknél valamilyen okból nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt a szervezetben. Máté esetében a csontvelő nem termel elegendő trombocitát. Sajnos maga a mielodiszpláziás szindróma is nagyon komoly betegség, de az esetek jelentős részében az alapbetegség idővel akut mieloid leukémiává (AML) alakul át.

Máté túl van két transzplantáción, gyakorlatilag két éve a budapesti Szent László Kórházban van anyukájával – jelenleg is – steril szobában, ott éli a kis életét. Talán májusra hazamehetnek Zsombóra, a kis vályogházba.

De ezzel sajnos nincs vége … Máté apukája néhány éve meghalt. Testvérei, Gyula, Dani, Martinka, Niki, Szilvia és Csilla egyedül maradtak. Mivel az apukájuk meghalt, az anyukájuk Mátéval van a kórházban, családfővé a legidősebb fiú, a 21 éves, Gyula lépett elő. Ő és a két nagylány, Csilla és Szilvia igyekszik gondoskodni a kicsikről.

És még mindig nincs vége … Csilla kisfiának, Bencének, első születésnapján leállt a szíve, a kisbaba éber kómába zuhant. Két év kemény küzdelem után a csepp test feladta a harcot …

Többször beszéltem Máté anyukájával, Szilviával, Gyulával és Csillával, a „nagytestvérekkel” és soha nem panaszkodtak, csendben, tisztességgel teszik a dolgukat. Szépséges, összetartó család. Egyetlen álmuk van, hogy a kis Máté minél előbb hazajöhessen a kis házba, Zsombóra.

Ennek a csodálatos családnak igyekeztünk segíteni!

A srácokkal összeadtunk egy kis támogatást, 825,000 Ft -ot. Mindenki annyit adott bele, amennyit tudott, csak egy kicsivel többet … A család egy szobát szeretne hozzá építeni a kis zsombói vályogházhoz, ha Máté hazajön, biztonságos körülmények között tudjon tovább gyógyulni. Csaba Asztalos barátunk egy évre elegendő mosókapszulát ajánlott fel, valamint, ellátja a családot a szükséges tisztító és fertőtlenítőszerekkel. A Bátor Kicsi Lélek Alapítvány egy laptop -ot vitt a gyerekeknek.

Kedves Máté, gyógyulj meg hamar, nagyon szorítunk Érted, Értetek 🙏

Srácok, nagyon büszke vagyok, hogy ilyen Barátaim vannak! Köszönöm, hogy vagytok, köszönöm, hogy hozzátettetek a világhoz 🙏

Köszönöm, hogy elolvastad!

Attila, Bogika, Boróka és Boldizsár apukája

Leave a Comment

Your email address will not be published.