Az alapítvány története

Kedves érdeklődő

Engedd meg, hogy megosszuk Veled, hogy miért is hoztuk létre a Bátor Kicsi Lélek Alapítványt!

BogikaGyönyörű Kislányunknál, Bogikánál, 2013. február 18 -án rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Orvosaink – azzal együtt, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, szakmailag és emberileg – nem áltattak minket. Az anaplasztikus asztrocitóma átlagos túlélési ideje másfél év … Tiszteletben tartottuk Orvosaink szakmai véleményét, de soha, egy pillanatra sem adtuk fel! Ez a szó ”feladni” törlődött az életünkből.

Műtét, sugárterápia, kemoterápia, … kiegészítő- alternatív kezelések, homeopátia, … mindent igyekeztünk megtenni. Sokat, nagyon sokat olvastunk utána ennek a borzalomnak, amit általában csak AA3 -nak rövidítenek és próbáltunk mindent megtenni a hagyományos kezelések mellett.

Kicsi Angyalkánk mindig igazi Kicsi Hős volt. Bátor, kitartó, eltökélt, elszánt, rendíthetetlen, … Soha nem panaszkodott. Tette kicsi feladatát, melyet az Úristentől kapott. Mi pedig segítettük Őt.
A mi kis harcunk itt e földön 2014. március 26 -án ért véget. Bogica, Anyukája és Apukája ölelésében, Fánikával, a kis plüsselefánttal a pocókáján, felment a Mennyországba.
Az élet megszűnt értelemmel bírni …

Döntenünk kellett … Döntenünk kellett, hogy mi legyen velünk. Nem, nem a mi döntésünk volt, valaki másé. És döntenünk kellett arról is, hogy mit kezdjünk ezzel a borzalmas, gyűlöletes dologgal, amit úgy hívnak: gyermekrák. Az életünk részévé vált.

Egy Barátunk úgy fogalmazott:

Nem a világot kell megváltani, az nem a mi feladatunk, de hozzá lehet tenni valamit. Valami hasznosat, valami tisztát, valami jót.

Meghoztuk a ”döntést” ami nem a mi döntésünk volt, valaki másé …
Mi egy részét ismerjük ennek a ”világnak”, ezért felkértük barátainkat, hogy segítsenek az alapítványt elindítani, működtetni. Szakmailag kimagasló, erkölcsileg feddhetetlen, igazi jó embereket, igazodási pontokat. Mérhetetlen nagy megtiszteltetés volt, hogy mindenki igent mondott.

És 2015. szeptemberében, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány megalakult.
Hiszünk benne, hogy évek múlva meghatározó részei leszünk a társadalomnak. Hiszünk benne, hogy éveken keresztül sok – sok Bátor Kicsi Lélek életét tudjuk segíteni és hiszünk benne, hogy sok – sok év múlva már egy picit más feladatot lát majd el az alapítvány, mert az a borzalmas és gyűlöletes dolog, amit úgy hívnak: gyermekrák, valami egészen mást fog jelenteni. Valami olyasmit, mint ma a bárányhimlő, vagy a mumpsz. Még akkor is, ha ennek 1: 1 000 000 000 -hoz az esélye …
Lelkesek vagyunk-e? Nem. Ha az ember a gyermekrák ellen harcol azt nem lelkesedéssel teszi, azt nem lehet lelkesedéssel tenni. De lehet és kell bátran, kitartóan, eltökélten, elszántan és rendíthetetlenül. Ahogy a Bátor Kicsi Lelkek is élik az életüket itt velünk a földön, vagy itt velünk a Mennyországban …

Köszönöm, hogy elolvastad!

Balogh Zsuzsanna és Attila, Bogica Anyukája és Apukája

A Bátor Kicsi Lélek Alapítvány Alapítói

A Kuratórium

Dr. Garami Miklós
A kuratórium elnöke
PhD Gyermekonkológus szakorvos, egyetemi docens a SOTE II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese
Balogh Zsuzsanna
Kuratóriumi tag, a kuratórium titkára
Bogika anyukája
Dr. Csókay András
Kuratóriumi tag
Idegsebész főorvos, az MH Egészségügyi Központ, Idegsebészeti Osztályának vezetője.
Dr. Darnói Tibor
Kuratóriumi tag
Idegsebész, holisztikus orvos.
Illéssy Mátyás
Kuratóriumi tag
Római katolikus plébános.
Rózsa Norbert
Kuratóriumi tag
Olimpiai bajnok úszó.

Csizmazia Gábor

Kuratóriumi tag

Gyűrűs István

Kuratóriumi tag

Dr. Pálfi Endre

Kuratóriumi tag

Unicsovics István

Kuratóriumi tag

 

A felügyelő bizottság

Dr. Joó Gábor
A felügyelő bizottság elnöke.
Fazekas Gergely
Felügyelő bizottsái tag.
Németh Endre
Felügyelő bizottsági tag.

A Bátor Kicsi Lélek története

Az eredeti: The Brave Little Soul by John Alessi

Nem is olyan régen, volt egy Kicsi Lélek a Mennyországban aki újra és újra rácsodálkozott a Világra. Különösen a szeretet tetszett neki, és ezt gyakran el is mondta Istennek. Egy napon viszont a Kicsi Lélek szomorú volt, ezen a napon a Kicsi Lélek szenvedni látta a Világot. Elment Istenhez és megkérdezte:

Miért történnek a rossz dolgok, miért szenved a Világ?

Isten elgondolkodott egy pillanatra, majd így válaszolt:

Kicsi Lélek, ne szomorkodj! A szenvedés amit látsz, megnyitja a szeretetet az emberek szívében.

A Kicsi Lélek összezavarodott,

Mire gondolsz?”

kérdezte, Isten így válaszolt:

Észrevetted, hogy a jóság és a szeretet a szenvedésből gyökeredzik? Nézd csak meg, hogy mennyi és mennyi ember fog össze, félretéve különböző érdekeiket és mutatják ki szeretetüket, együttérzésüket azok iránt, akit szenvedni látnak. Minden eltűnik és csak a szeretet marad.

A Kicsi Lélek kezdte megérteni, és figyelmesen hallgatta Isten szavait,

A szenvedő lelkek megnyitják a szeretetet az emberek szívében, sokkal inkább mint ahogy nap és az eső megnyitja a virágot a magból. Én minden embert végtelen szeretettel teremtettem, de sajnos a legtöbben bezárják ezt a szívükbe és nehezen osztják meg. Félnek megosztani szeretetük ragyogását, mert félnek, hogy megsérülnek. De a szenvedő lélek megnyitja ezt. El kell hogy mondjam neked, hogy ez a legnagyobb csoda. Sok bátor lélek választotta, hogy elmegy a világba és vállalja a szenvedést azért, hogy megnyissa a szeretetet, hogy megteremtse ezt a csodát az egész emberiségnek.

Hirtelen a Kicsi Léleknek csodálatos dolog jutott az eszébe, amit alig bírt magában tartani. Szárnyacskáival izgatottan verdesett és így szólt Istenhez:

Én is bátor vagyok, hadd menjek a Világba! El szeretnék menni a Világba, vállalni a szenvedést, hogy megnyissam a szeretetet és a jóságot az emberek szívében! Én is véghez szeretném vinni ezt a csodát!

Isten elmosolyodott és így szólt:

Bátor Kicsi Lélek vagy tudom, ezért teljesítem a kérésed. És bár nagyonbátor vagy, egyedül ezt nem tudod megcsinálni. Én a kezdetektől tudtam, hogy Te ezt fogod kérni tőlem, ezért én gondosan kiválasztottam számos lelket, akik gondoskodnak rólad az utadon. Ezek a lelkek segítenek majd neked véghezvinni a csodád, habár ők is osztozni fognak a szenvedésedben. Különösen két lélek fog gondoskodni rólad mindenek felett, segíteni téged és különösen ez a két lélek fog a leginkább szenvedni együtt veled, messze túl a többieken. Ők már választottak nevet is neked.

Isten és a Kicsi Lélek egymásra mosolygott, majd átölelték egymást. Búcsúzóul Isten így szólt:

Ne felejtsd el Kicsi Lélek, hogy én mindig veled leszek. Habár Te választottad ezt a szenvedést, az én erősségem mindig veled lesz. És ha úgy érzed, hogy eljött az idő és eleget szenvedtél, mond ki a szót, gondolj rá és azonnal meggyógyulsz.

Ennélfogva a Kicsi Lélek megszületett a világban és szenvedésein keresztül, Isten erősségével, megnyitotta a szeretetet és a jóságot az emberek szívében. Sok-sok ember tette félre különböző érdekeit, fogott össze és mutatta ki szeretetét. Mindenki egyért küzdött, mindenki a szívéből adott. Akik állandóan elfoglaltak voltak, találtak időt. Sokan rátaláltak az igazi értékekre, sokan újra megtalálták elveszettnek hitt hitüket – sokan visszatértek Istenhez. Az anyák és az apák szorosabban ölelték meg gyermekeiket. Családok és barátok közelebb kerültek egymáshoz. Régi barátok újra egymásra találtak és új barátságok szövődtek. Elvált családok újra egyesültek és minden család több időt töltött egymással. Szeretet és béke uralkodott. Az életek örökre  megváltoztak. És ez jó volt. A világ jobb lett.

A csoda megtörtént. Isten elégedett volt.

A Bátor Kicsi Lélek véghezvitte a csodát

Támogatóink

Biokum Webáruház
Fővárosi Nagycirkusz
Diósd
DSV Global Transport and Logistic
DSV Global Transport and Logistic
Biokum Webáruház
Juvapharma
Dr. Darnói Tibor Holisztikus Orvos
Passe Tánccsoport
Hotel Marina
Genfi Magyar Egyesület
Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság
Szellemi és Spirituális Akadémia, Szeretetfényei Önismereti Oktatói Központ
Budaörs Handball
Budaörs
Gestalt Team
Kahi Healing Magyarország
Kahi Healing Magyarország